Hello, itt tudod igénybe venni az Altalap online konzultációs szolgáltatását.
Garantáljuk az anonimitást, előítéletmentességet, értéksemlegességet, ítélkezésmentes szemléletet és a tényalapú információk átadását Tovább az online konzultációra

KOSZI_2017

ALTALAP – FUNDRAISING BESZÁMOLÓ 2017. ÉV

Ugyan időben elkészültünk vele, de a megosztással mégis vártunk kicsit. Hátha így több emberhez eljut az Altalap 2017. évre vonatkozó fundraising beszámolója. Itt egy rövidebb verziót olvashatsz. A teljes beszámolót pdf  formátumban,  mellékleteivel együtt az átláthatóság fülön találod meg. Klikk ide

 

Kellemes olvasást kívánunk hozzá!

 

ALTERNATÍVA ALAPÍTVÁNY – ALTALAP FUNDRAISING BESZÁMOLÓ  2017. ÉV

2017-ben az Altalap fundraising stratégiájának középtávú célja az állami támogatásoktól való függetlenség illetve a szervezet pénzügyi stabilitásának elérése, majd megerősítése. Utóbbi feltétele minimum 3 kiszámítható, jól működő és stabbil “pénzügyi láb” meglétével alapozható meg.
A stratégiánk alapján 2017-ben a már meglévő támogató kapcsolatok megerősítésére, illetve új céges támogatókkal való kapcsolat kialakítására helyeztük a hangsúlyt fundraising tevékenységeink során. Így 2017-ben nem szerveztünk kifejezetten adománygyűjtésre fókuszáló, magánszemélyeket megcélzó eseményt.

Ugyan az úgynevezett külsö helyszínes tesztelések és tanácsadások – amelyek 2018-ban az  ALTALAP Checkpoint Budapest 2018. gyűjtőnevet  kapták – során, ill. egyéb megjelenéseink alkalmával az adományozás lehetőségét is biztosítottuk a résztvevők számára. Az adománygyűjtés során használatos dokumentáció is rendelkezésre állt.

A céges támogatásokkal kapcsolatban büszkék vagyunk az első évben elért eredményeinkre, és illetve támogatóinra is, akiknek ezúton is köszönjük a bizalmat.

2017-ben egy céggel, a Septox Kft.-vel _ a 2016-os egyszeri támogatást követően _ tartós adományozási szerződést kötöttünk, amely 4 éven keresztül évi 20.000 forint, azaz húszezer forint támogatást jelent.

Ebben az évben két támogatóval új együttműködést alakítottunk ki. Mindkét támogatót szakmai program támogatásával kerestük meg.
Benyújtott kérelmünk mindkét esetben pozitív elbírálásban részesült.

Az Amerikai Ház Alapítvány a Budapest 8. kerületében végzett alacsonyküszöbű megkereső programunkat támogatja, azon belül is az Illés Utcai Lányok projektelemet.
A támogatási szerződés értelmében 2017. októberétől 1 éven keresztül, havi 100.000 forint, összesen 1,2 millió forint támogatást kapunk.
A támogatás feltétele a negyedéves pénzügyi és szakmai beszámolók elkészítése. Az eddig elkészült beszámolók a honlapunk futó projektek menüpontján keresztül érhetők el, az Illés Utcai Lányok projektleírás végén. Klikk ide.

A másik támogató a MAC AIDS Fund, pontosabban az Estée Lauder Kft. akinek egy meghívásos pályázatán vehettünk részt.
A pályázatban az ALTALAP Checkpoint Budapest előkészítő fázisának megvalósítására kaptunk 5.500.000 forintot. A támogatás 2017. novemberében került a bankszámlánkra. A projekt megvalósítása 2018. év feladata lesz.

Az alábbiakban bemutatunk két táblázatot, amely a fent nem említett de a 2017-es évben kapott adományokat, támogatásokat részletezi.
Az első táblázatban _ Altalap adományok 2017.év _ a magánszemélyek és cégek által pénz, ill. szolgáltatás formájában nyújtott támogatások tételes felsorolása látható, illetve a 2016-os évre vonatkozóan felajánlott SZJA 1%-ok összege is ebben a táblázatban kapott helyet.

Altalap – Adományok 2017. év

A második táblázat azt részletezi, hogy milyen költségeket számoltunk el a pénzadományok, ill. az SZJA 1% terhére. A két tétel összege: 446.086 forint támogatást jelentett az Altalap-nak 2017-ben, amelyet ezúton is köszönünk.

Altalap pénzadományok és SZJA 1% elszámolás 2017.év

Köszönjük szépen az adományokat és a bizalmat támogatóinknak!

További kérdés esetén írj a virag(kukac)altalap.hu emailcímre!

Budapest, 2018.04.30.

Kováts Virág
Alternatíva Alapítvány