Hello, itt tudod igénybe venni az Altalap online konzultációs szolgáltatását.
Garantáljuk az anonimitást, előítéletmentességet, értéksemlegességet, ítélkezésmentes szemléletet és a tényalapú információk átadását Tovább az online konzultációra

altalap_vitaszínház

Helyzetjelentés a Vitaszínházról

Már nagyban zajlanak a  Vitaszínház projektünk próbái. A résztvevők nagyon lelkesek. Mona és Zoli vállalták, hogy fotókkal színesített szubjektív beszámolókat írnak a folyamatról, bepillantást engedve a színfalak mögé.

Mona, Zoli nagyon köszi a lelkesedéseteket és érzéseitek megosztását!

Az ember kíváncsi lény – én nagyon –  ráadásul magából indul ki.  Ezért most egy pillanatra fellebbentjük azt a bizonyos fátylat, jelen esetben a színházi piros függönyt, hátha kedved kapsz ahhoz, hogy megtapasztald, mit sikerült ennek a hat fős csapatnak megalkotnia és eljössz egyik, vagy mindhárom előadásra.

Fontos az információ, ezért újra leírom: az előadás összesen 3 alkalommal kerül bemutatásra.
A premier – oké, igazából mindhárom előadás a maga módján premier – május 26-án lesz. Részleteket az esemény facebook oldalán találsz.

Egy intenzív képzésen való részvétel után került sor az első próbára április 20-án. Olvasd szeretettel Mona és Zoli beszámolóját.

„Részemről nagyon inspirálónak találom, hogy mind a hatunkon látszik a tenni akarás, az hogy fontosnak tartjuk az ismeretek terjesztését és az attitűdformálást. Ezen kívül pedig magát a módszert is nagy kíváncsisággal és alapvető bizalommal kezelem, ígéretesnek hangzik minden szempontból.
Az egyetemre is úgy készültem, hogy ugyanazon cél miatt gyűlünk össze és milyen jó lesz olyan közegben tanulni, ahol mindannyiunkat ugyanaz érdekli. Sajnos ott ez nem jött be, viszont ezért talán még jobban értékelem, hogy életemben először érzem azt, hogy olyan közösség tagja vagyok, ami egy célért halad előre (ez pont az az indok amiért az altalaphoz szerettem volna jönni önkéntesnek) és valóban mindenki más-más szinten, más-más területről de szinte mindennap foglalkozik az adott témákkal. Sokat tanulhatunk egymástól pont azért, mert ugyanazon témát mind a hatunk más értelemben éli meg és más területét látja. Persze nem könnyű kidolgozni a jeleneteket, de abszolút motiválónak, gondolatébresztőnek éreztem, és nem a rossz féle fáradtsággal mentem ki az Aurórából.” Mona

Valahogy mindig is azok táborát erősítettem, akik szeretnének valami nagyot, valami maradandót alkotni. Szakközépiskola számomra dráma tagozat volt, sok élménnyel gazdagodtam abban a 4 évben.
Örömmel fogadtam a felhívást, amikor Rami megkeresett a lehetőséggel. Nem is gondolkodtam rajta, egyből IGEN-t mondtam. Közös meló egy elfogadóbb társadalomért? Csináljuk! 🙂
6 különböző ember, 6 élet, 6 tapasztalat össze gyúrva 1 egésszé. Uram ég, hatalmas élmény, hihetetlenül élvezem!
Az első próba igazából vázlat volt, amit a későbbiekben változtathatunk, fejleszthetünk. Az a bizonyos erős, jól összerakott alap, ami nélkül egy ház sem épülhet fel. Tetszett, hogy mindannyian beszédesek voltunk, tabuk nélkül adtuk át egymásnak a tapasztalatokat. Imádom a Mi nagymamánkat, hatalmas pofija van, szerethetően, de mégis odamondóan adja át amit akar. Na Ő aztán tényleg tapasztalt sok hideget, de legalább annyi meleget is, teljesen hiteles karakter lesz a projektben.
Rami: személy szerint Őt ismerem a csapatból, neki köszönhetem ezt a csodát. Nagy szája van, oda mondja amit kell, de még csiszolni kell a kommunikációt! Kicsit félőn áll a dologhoz, ismeretlen terep ez számára. Sebaj, egyszer mindent el kell kezdeni….aztán…. 😀 Jó lesz ez! Abszolút hiteles karakter!
Gergely apánk: Abszolút érthetően, szociálisan, cukin kommunikál! Kár érte…. 😛 (mármint hogy hetero) 😀
Kézben tartja a projektet, mindenki felé segítő karokkal fordul. Öröm egy ilyen vezetővel, de inkább kollégával együtt dolgozni.
Mona: számomra Ő volt az egyetlen a csapatban, akit nem tudtam hova tenni. Jófej? Rosszfej? Aranyos? Nyalizós?
Aztán a próba után egy felé mentünk egy darabon, eszméletlen jót beszélgettünk, számomra ott dőlt el, hogy Vele is nagyon szeretek majd dolgozni! 🙂 Több idő elhelyezni, de megéri, mert őszinte és hiteles ember!
Sándorunk: ajjj, cuki volt és lesz is 😛 egyszerűen iszom minden szavát! Mondjuk ez talán azért is ilyen mértékű, mert mint pasi, úgy is megragadó.
Szóval összegezve: egy ilyen csapattal együtt dolgozni hatalmas élmény. Bízom benne, hogy most elindult valami!
Pacsi és Písz
Folyt.Köv.” Zoli

A második próba április 26-án volt. Mona fotókat készített, Zoli beszámolót írt.

Nagyon eredményes próba volt! Uram ég, alkottunk, pedig egy ember hiánnyal toltuk le. Kezd teljes mértékben összeállni maga a program, amibe mindenki 100%osan teszi oda magát…valaki (Rami) meló után rohanva, látszik, hogy meg van baszódva, mégis olyan lelkesen és kreatívan végig. Öröm volt nézni ☺
Imádom egyszerűen minden mozzanatát, azt, hogy hiteles emberekkel dolgozhatok együtt. Semmi taktika, vagy játék. Őszinte.
Maga a projekt kezd egésszé válni, eredményesen zárult a mai próba.
Csak így tovább! ☺
Pacsi” Zoli

Tudod, május 26. Vitaszínház premier. Részletek (klikk ide)