Hello, itt tudod igénybe venni az Altalap online konzultációs szolgáltatását.
Garantáljuk az anonimitást, előítéletmentességet, értéksemlegességet, ítélkezésmentes szemléletet és a tényalapú információk átadását Tovább az online konzultációra

treat me right_altalap_msm_stimonth18_prevencio

Treat Me Right – STD tudatosság hónapja 2018

Minden év áprilisa az STD/STI (szexuális úton terjedő betegségek/fertőzések) tudatosságának hónapja.
Mindez az Egyesült Államokban.
A kampány főszervezője a Centers for Disease Control and Prevention (CDC), amely az USA nemzeti közegészségügyi intézete.

A 2018-as kampányszlogen a Treat Me Right! – Bánj Velem Jól!
A kampány központi témája pedig a kezeléssel foglalkozó egészségügyi szolgáltatók, a megelőzéssel foglalkozó szervezetek és a páciensek közötti kapcsolat javítása, a bizalom és őszinteség elmélyítése. Mivel minél erősebb ez a kapcsolat, annál inkább csökken az STD fertőzések száma.

Azaz a STD-k összefogással legyőzhetők!

A kampány weboldala klikk ide  (külső hivatkozás) itt található.
A szolgáltatók a honlapon jó gyakorlatokat, eszközöket találhatnak ahhoz, hogy a fertőzéseket megfelelően észleljék, diagnosztizálják és kezeljék. Ahogy erőforrásokat és képzési lehetőségeket kínál ahhoz is, hogy hogyan mélyítsék el a bizalmi kapcsolatot a páciensekkel és hogyan bánjanak mindenkivel tisztelettel, függetlenül a kulturális, szociális hátterétől.
A pácienseknek _ szexuálisan aktív embereknek _ tényalapú információkat szolgáltatnak ahhoz, hogy minél inkább ők irányíthassák szexuális egészségüket. Hangsúlyosan jelenik meg a megelőzés és az, hogy hogyan tehető biztonságosabbá a szex.
Információk találhatók a weboldalon arra vonatkozóan is, hogyha felkeresnek egy STI teszteléssel, tanácsadással kezeléssel foglalkozó egészségügyi, szociális vagy közösségi szolgáltatást, akkor mire érdemes felkészüli – pl. milyen kérdésekre számíthat a szexuális életével kapcsolatban -, milyen szolgáltatásokra tarthat igényt, milyen bánásmódban kell hogy részesüljön a vizsgálatok, kezelések során, illetve miért fontos az, hogy őszinte legyen a segítőszemélyzettel, kezelőorvossal.

A CDC honlapján rengeteg hasznos információ és ábra található, így ezek közül párat fel fogunk mi is használni a honlapunkon.

“Álmaimban Amerika visszainteget.”