Hello, itt tudod igénybe venni az Altalap online konzultációs szolgáltatását.
Garantáljuk az anonimitást, előítéletmentességet, értéksemlegességet, ítélkezésmentes szemléletet és a tényalapú információk átadását Tovább az online konzultációra

18-altalap-testingweek-18

2018. november 23-án kezdetét veszi a 6. Európai HIV és Hepatitisz Tesztelés Hete, az #EuroTestWeek

Az Európai HIV és Hepatitis Tesztelés Hete rámutat arra, hogy nagyobb figyelmet kell fordítani a HIV és a hepatitisz tesztelésére.

A HIV és a vírusos hepatitisz tesztelések számának növelése Európában napjainkban is nehézségekbe ütközik. Az emberek többsége továbbra sem ismeri a HIV vagy hepatitisz státuszát, és túl sok esetben későn kerül sor a diagnózisra, ami
– magasabb halálozási arányhoz vezet,
– megnöveli a fertőzés átadásának kockázatát
– ill. a kezelési költségek is magasabbak, mint korai diagnózis esetén.

Az Európai HIV és Hepatitisz Tesztelés Hetében – november 23 – 30. között – európai szervezetek és intézmények 1 héten keresztül azon dolgoznak, hogy felhívják a figyelmet a HIV és a hepatitisz tesztelések szükségességére, illetve hogy hangsúlyozzák a státusz megismerésének fontosságát.
Korai diagnózis és a korai kezelésbe kerülés esetén a HIV-vel és/vagy Hepatitisz B-vel élő emberek hosszú és teljes életet élhetnek, a Hepatitisz C fertőzés pedig gyógyítható.
Sőt: a “PARTNER” és a “PARTNER 2” néven lefolytatott kutatások eredményei alapján egyértelműen kijelenthető, hogy hatásos gyógyszeres kezelés mellett a HIV-vel élő személy NEM FERTŐZ tovább.
További információkért klikk ide

A Tesztelés Hetét 2013-ban a HIV in Europe indította azért, hogy:
– növelje az emberek tudatosságát a HIV és hepatitisz tesztelés fontosságával kapcsolatban,
– jól informáltak legyenek személyes rizikóviselkedéseik tekintetében,
– fokozzák a tesztelésekhez és tanácsadásokhoz való hozzáférést,
– tudatosítsák a korai diagnózis és ezáltal a korai kezelésbe kerülés fontosságát,
– illetve azért, hogy tájékoztatást adjanak a kezelési lehetőségekről.

Az Európai HIV és Hepatitisz Tesztelés Hetét idén 6. alkalommal rendezik meg. A kampányhét évről évre sikeresnek bizonyul abban, hogy a résztvevő szervezetek eddig még nem diagnosztizált HIV-vel és/vagy hepatitisszel élőket érnek el a kiemelt, többnyire rejtőzködő kockázati csoportok tagjai körében.
Az Alternatíva Alapítvány – Altalap – immár ötödik éve csatlakozik a Tesztelési Héthez. Szeretnénk, ha minél több ember tudomást szerezne a Tesztelési Hétről és igénybe venné az ingyenesen és anonim módon nyújtott szolgáltatásokat.

Az EHTW2018 utolsó napján, november 30-án 23 órától lehetőséget biztosítunk a sajtó munkatársainak egy négyszemközti HIV/szifilisz gyorstesztes szűrésen és tanácsadáson való részvételre a budapesti Anker’t-ben. A tesztelésről való tudósításhoz nem, de a tesztelésen történő részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amit a virag@altalap.hu címre küldött e-mailben lehet megtenni.

Az Altalap a Tesztelési Héten az alábbi budapesti helyszíneken végez HIV/Szifilisz gyorstesztes szűrést és személyreszabott tanácsadást

 

2018. 11. 23.    péntek,     NO LIMIT Club, 23:00-
2018. 11. 24.    szombat,  Metro Club VIBE party, 23:00-
2018. 11 26.     hétfő,        Női Éjjeli Mendékhely – RÉS Alapítvány Podmaniczky u. 19:30-
2018. 11 27.     kedd,         Éjjeli Menedékhely – ISOLA Léthatáron Alapítvány 18:30-
2018. 11. 28.    szerda,      Hajléktalanszálló – Magyar Vöröskereszt Madridi u. 16:00-
2018. 11. 29.    csüt,           Sauna69 – guysauna 19:00-
2018. 11. 30.    péntek,      Anker’t – Sajtónyilvános záróesemény cargobringa bemutatóval 23:00-